keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Ysibaari

Koska eilinen lounas oli (yllätys yllätys) pilalla, ja lämpimän ruuan saanti täten rajoittunut, olin olosuhteiden nojalla pakotettu kokeilemaan onneani alkuillasta Uudenmaankadun Bar No 9:ssä. Saavuin ystävieni kanssa paikkaan, varasimme pöydän, ja tilasimme kaksi Atkins -nimellä varustettua annosta sekä oluet. Proteiininnälkäiselle kulinaristille setti kuulosti paremmalta, kuin hyvältä;  ulkofileepihvi reilulla salaatilla.

Puolen tunnin odottelun jälkeen saimme vihdoin lautaset eteemme... Jumankekkasentäs!!! Kuinka kauan voi kestää parin säälittävän käntyn paistaminen? Häh? 13,9euroa ja mitä sillä sai? Pahan mielen korkeintaan...

Kattokaa nyt tota....

Tummunutta salaattia, jota on yritetty peitellä halvalla balsamicolla. Pari avutonta tomaatinnysää ja muutama siivu kurkkua. Ja se pihvi... Missä se on? Olisiko ollut edes sataa grammaa... Kyllä on katteet kohdillaan! Helvetti sentäs!...

Olisi taas sapettanut oikein kunnolla, jollei puolen tunnin odottelun aikana hörpitty keppana olisi pehmentänyt olotilaa. Ovat varmaan laskeneet koko homman juuri sen varaan; Juotetaan asiakas känniin, ennen ruokaa, jottei se huomaa kusetusta...

Muistan vielä hyvin elävästi vanhat hyvät ajat, jolloin tästäkin paikasta sai hinta-laatu suhteeltaan toimivia annoksia... Saatan jopa tunnustaa niitä tehneeni ko. paikassa siinä 10 vuotta sitten. Oli aavistuksen eri meininki talossa. Oli kirsikkatomaattia, oli sitä sun tätä. Välillä tarjottiin simpukoita voissa ja viinissä, oli kunnon leivät ja mozarellat ja tiukkaa oliivitahnaa jne... Oi niitä aikoja...


Seuraavaan epäonnistuneeseen lounaaseen,

Lounaskriitikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti